Böcker

Oändliga möjligheter: uppfyll dina drömmar! Mike Dooley
I en värld av drömmar finns det ingen begränsad tillgång på det vi önskar oss särskilt inte på lycka. Det enda som sätter gränser för våra möjligheter att få mer kärlek och fler chanser i livet är vår förmåga att föreställa oss dessa saker och handla i enlighet med det. Det menar författaren Mike Dooley, som med häpnadsväckande insikter och total uppriktighet visar sanningarna bakom vår längtan, den mänskliga naturen och gudomlig intelligens. Dessutom ger han oss en praktisk handbok för hur vi ska skapa det vi mest av allt önskar oss i livet.

Skapa förändring: så enkelt är det! Mike Dooley 
I den här boken tar Mike Dooley avstamp i de tankar han förmedlade i boken Oändliga möjligheter. Här leder han oss vidare bakom scenen, bakom tidens och rummets kuliss. Med sitt revolutionerande begrepp matisen lyfter Mike Dooley skapandet till nästa nivå och visar hur vi kan välja de slutresultat vi önskar utan att fästa alltför stor vikt vid detaljerna. Boken hjälper dig att förstå vad det egentligen är du önskar, varför du vill ha det och hur du ska göra för att säkert få det. Skapa förändring är en komplett handbok för dig som vill följa ditt hjärta och skapa det liv du drömmer om.

Kraften: Rhonda Byrne
Hon vill visa dig vägen till ett fantastiskt liv. Du kommer att upptäcka otroliga saker om dig själv, ditt liv och universum. Livet är så mycket enklare än du tror. När du börjar förstå hur livet fungerar och vilken kraft du har inom dig kommer du att uppleva livets magi till fullo - och då kommer du att få ett fantastiskt liv!

Lyckofällan; Russ Harris
I Lyckofällan får du lära dig att leva ett rikt och meningsfullt liv med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy), en tredje vågens KBT som fokuserar på mindfulness och ett nytt sätt att se på tankar och känslor.
Olika övningar och exempel hjälper oss att tänka nytt, att få ett nytt förhållningssätt till oss själva och allt vad livet innehåller. En övning är att inte ta sina tankar på för stort allvar att inte bli ett med dem, utan att se dem som just tankar.
Lyckofällan kan läsas av dem som vill hantera vanliga mänskliga problem som ledsenhet, depression, dåligt självförtroende, oro, stress, ångest och känslor av meningslöshet och ensamhet. Som terapeut kan man få tips på många bra övningar och exempel att använda med sina klienter och för att behandla sig själv.

Skapa din framtid: medveten avsikt - ett redskap för självförverkligande; Esther & Jerry Hicks
Boken ger oss positiva budskap om hur vi alla kan förverkliga våra drömmar och få det tillfredsställande liv vi förtjänar tilltalade många. Boken handlar om hur vi genom att hela tiden ha en medveten avsikt med det vi gör inte bara kan uppnå det vi vill utan även njuta av varje steg på vägen. Livet blir en ständigt pågående och lustfylld resa, snarare än trista dagsetapper på väg mot tillfälliga "lyckotoppar". I det mysterium som kallas livet söker vi ständigt efter svar. Vi vill ta kontroll över livet, men utan att veta hur vi ska bära oss åt. Vi vill dämpa vår rädsla - från den minsta, mest intima rädslan beträffande den egna kroppen eller de närmaste relationerna, till den största av rädslor beträffande döden, statsskicket eller världens framtid. Den här ytterst trösterika boken tar hand om allt detta. Vad vi än är rädda eller oroliga för har Abraham inte bara ett svar, utan även en enkel process vi kan utföra, som för oss bortom rädslan eller problemet och som leder till att vi uppskattar livet än mer.

Be så ska du få: lär dig att förverkliga dina drömmar; Esther & Jerry Hicks
boken presenterar det ickefysiska väsendet Abrahams läror. Han lär oss olika kraftfulla processer med vilkas hjälp vi kan nå våra livsmål. Du kommer att förstå på vilka sätt dina relationer, hälsoproblem, ekonomi, karriärbekymmer och annat påverkas av de universella lagar som styr din tid och rum. Du kommer att upptäcka kraftfulla processer som kan hjälpa dig att följa med i livets positiva flöde. Den här boken visar dig hur du kan förverkliga dina drömmar, så att du får det glädjefyllda och tillfredsställande liv du förtjänar.

Attraktionslagen & relationer; Esther & Jerry Hicks
Tänk positivt och sätt snurr på attraktionsvirveln.
Genom kärleken och utmaningen som kärleken ger kan vi lära oss mer om oss själva och andra än vi någonsin trott var möjligt. Men vad händer när utmaningarna blir för svåra, när det känns omöjligt att hitta eller att glädjas åt ett förhållande?
Boken ger råd och erbjuder lösningar till alla som vill hitta en partner eller förbättra existerande förhållande. De erbjuder till och med hjälp åt dem som vet att deras förhållande har kommit till vägs ände. Vi har förmågan att kontrollera och göra mesta möjliga av de band som knyter oss samman – och som de befriar.

Healingkoden; Alexander Loyd, Ben Johnson 
År 2001 upptäckte dr Alexander Loyd hur man kan aktivera en fysisk funktion som finns inbyggd i kroppen och med vars hjälp vi kan eliminera orsaken till så mycket som 95 procent av alla sjukdomar och fysiska symtom.
Nervsystemet och immunförsvaret kan då utföra sitt arbete med att läka skador och svagheter i kroppen. Dr Loyds upptäckter har validerats med hjälp av tester och inte minst av de tusentals människor från hela världen som har använt healingkoden för att komma till rätta med praktiskt taget alla slags problem när det gäller sjukdomar, känslor och relationer, liksom framgång i arbetslivet. Tester har också visat att det finns en allomfattande healingkod som kan hjälpa till att läka de flesta typer av problem för de flesta människor. I den här boken får du lära dig denna allomfattande healingkod, som bara tar några minuter att göra.

Fyra grundstenar till ett bättre liv: guide till personlig frihet; Don Miguel Ruiz
Din guide till personlig frihet! Don Miguel Ruiz avslöjar källan till alla de föreställningar som begränsar oss, berövar oss vår glädje och orsakar onödigt lidande. FYRA GRUNDSTENAR TILL ETT BÄTTRE LIV utgörs av fyra överenskommelser som grundar sig på toltekernas urgamla visdom och erbjuder en samling effektiva levnadsregler som snabbt kan förvandla vårt liv så att vi får uppleva frihet, verklig lycka och kärlek.
Bortom fruktan. Din guide till frihet och glädje - din guide till frihet och glädje; Don Miguel Ruiz
Din guide till frihet och glädje - nyckeln till toltekisk visdom. För att tillämpa de fyra grundstenarna och komma till Kärlekens insikt, måste vi nå bortom fruktan. Fruktan är källan till alla de negativa överenskommelser vi har gjort med livet. Den kan alienera oss från den glädje som är vår födslorätt. När vi kan se på våra liv och våra världar utan fruktan eller fördömande, inser vi att drömmen vi drömmer - verkligheten - kan bli vad vi än vill att den ska bli.

Älska livet som det är: fyra frågor som kan förändra ditt liv; Byron Katie
En metod för att förändra sitt liv som enligt författaren hjälpt många människor. Genom att se med andra ögon på den ström av tankar som flyter genom våra hjärnor ska vi få ny energi och tankeskärpa, så att vi orkar ta tag i svåra situationer.

Behöver jag din kärlek?; Byron Katie
I bästsäljaren Älska livet som det är presenterade Byron Katie sin enkla och genomgripande metod, The Work, att finna lycka genom att granska sina tankar. Nu utforskar hon kärleken – en urgammal universell källa till ångest i våra relationer med andra. I Behöver jag din kärlek? hjälper Byron Katie dig att ifrågasätta vad du gör för att vinna kärlek och sympati.
Metoderna i boken får dig att utforska smärtsamma föreställningar som du byggt hela ditt liv på – och lyckligt se dem skingras och ersättas av sann kärlek.

Kroppen talar till dig; Lise Bourbeau 
I mer än 25 år har Lise Bourbeau studerat sambandet mellan emotionella och mentala tillstånd och olika sjukdomar. Antalet klienter har blivit mer än 15 000 och ett enormt material har utformats genom åren. Kroppen talar till dig redogör för över 500 sjukdomar och deras mentala, emotionella och själsliga orsaker. Författaren menar att insikt i orsakerna bakom sjukdomar, samt djup självkännedom på ett mentalt, emotionellt och andligt plan, är en förutsättning för god hälsa.

Fem personer du möter i himlen; Mitch Albom
Fem personer du möter i himlen är berättelsen om Eddie, som arbetar som vaktmästare på ett nöjesfält. Han har, i sina egna ögon, levt ett fullkomligt meningslöst och ointressant liv. På sin åttiotreårsdag omkommer han i en tragisk olycka - han offrar sitt liv för att rädda en liten flicka från att krossas av en fallande vagn i en av attraktionerna.
Eddie vaknar upp i livet efter detta. Där inser han så småningom att döden inte alls innebär slutet utan början. Han lär sig också att himlen inte är någon slutstation, utan en plats där man får sitt liv förklarat för sig av fem personer. Eddies fem personer är både sådana han har känt väl och sådana han knappt minns att han har träffat, men de har alla en sak gemensamt: deras liv har i något avseende påverkats av Eddie. En efter en berättar de om sitt liv och vilken roll han har spelat där. De belyser mysterierna i hans till synes meningslösa liv och ger honom svaret på den ständiga frågan varför hans liv blev som det blev.

Döden är livsviktig: Om livet, döden och livet efter döden; Elisabeth Kubler-Ross 
Detta är Elisabeth Kübler-Ross' mest personliga bok. Hon berättar här om några av de nyckelepisoder i sitt liv som gjort henne till pionjär inom vården av döende och ger inblickar i sitt arbete med döende barn genom gripande och numera klassiska fallbeskrivningar. Hon beskriver också några av sina egna nära-dödenupplevelser och anda andliga upplevelser som gjort henne övertygad om att livet fortsätter efter döden.

Slut på ursäkterna; Wayne W. Dyer 
Bryt vanemässiga tankemönster.
Vi har all den unika kraft vi behöver för att styra vårt liv – kraften att göra och handla precis som vi vill. Men vi har också tvivel och rädslor som ofta hamnar i vägen för våra drömmar och chanser att uppnå det vi längtar efter. Hur kommer man förbi den där lilla rösten inombords som säger: "Jag kan inte"?
I den här boken visar författaren Wayne W. Dyer att vi kan göra det genom att sluta tvivla och börja tro. Han presenterar sju principer som hjälper dig att bryta vanemässiga tankemönster och han berättar hur våra tankar, känslor och beteenden påverkar vårt liv och hur vi kan förändra dem och finna inspiration, entusiasm och fantastisk självkänsla.

Djurens språk; Carina Solöga
Carina Solöga hade en stark andlig upplevelse av samhörighet med naturens alla riken och vill här förmedla något av skapelsens skönhet. Djurens språk har blivit en populär liten uppslagsbok om den visdom som de olika djuren har att lära oss.

Växternas språk; Carina Solöga
Växternas språk med över 500 växter och deras visdom.
Precis som i Solögas förra bok Djurens språk får vi ta del av vildmarkens visdom.
Denna gång är det växternas visdom som visar oss vägen in i våra hjärtan och hjälper oss att förverkliga våra drömmar.

En fri själ - ger dig rätt att välja; Betty Shine 
En fri själ är skriven på samma intima och enkla sätt som Betty Shines tidigare böcker. Här fortsätter hon att utveckla tankar kring sinnets förmåga och kraft. Hon delar med sig av sina otroliga historier om hur hon har pratat med och helat hundar, katter och hästar, hur hon har funnit försvunna husdjur och skyddat människor på andra sidan jordklotet från att bli attackerade av vilda hundar. Vare sig du är djurälskare eller bara är ute efter att förbättra dina relationer kommer den här boken ge dig en enkel filosofi som kommer att förändra ditt liv.

En ny jord - Ditt inre syfte; Eckhart Tolle 
Eckhart Tolle är en av vår tids ledande andliga lärare. Åtta år senare kommer nu den hett efterlängtade uppföljaren. Med utgångspunkt i den tidigare boken leder författaren oss bortom våra egna liv för att visa oss hur vi kan föda fram en ny och mer kärleksfull värld. Förutsättningen är en radikal förändring i vår medvetenhet, från den nuvarande identifikationen med egot till ett helt nytt sätt att se på vilka vi är.

Lev livet fullt ut: en väg till andligt uppvaknande; Eckhart Tolle
Lev livet fullt ut har redan blivit kallad ett mästerverk. Men vad den här boken än kallas och hur den än beskrivs, är det en bok som besitter kraften att förändra liv, som besitter kraften att väcka oss, så attt vi till fullo inser vilka vi är.
Ur förordet: Från första sidan tar Tolle oss med på en resa till andliga dimensioner, som både är träffande och engagerande - man känner igen sig. I formen av frågor och svar (så kallade satsang: ett slags samtal mellan läraren och lärjungen) förklaras många grundläggande livsfrågor: *vi är något mer än bara vårt sinne (mind) och kropp, * vi kan hitta vägen ut ur psykologisk smärta, * vår äkta och autentiska kraft finns i nuet. Han visar oss också att kroppen är nyckeln till vårt inres ocean av kunskap och vägen till sinnesro.

Att välja glädjen; Deepak Chopra 
I vissa skeden av livet känner vi oss extra sårbara, otillräckliga och betydelselösa. Att välja glädjen lär oss att upptäcka vår egen unika inre kraft och förmedlar dess verktyg för ett liv i djupaste harmoni. Man kan forma sitt eget öde bara man är uppmärksam på och tolkar de dagliga sammanträffande livet bjuder! Boken berättar om de allra senaste rönen i utvecklingsläran såväl som den österländska filosofin. Utan några onödiga utvikningar beskriver han hur det kan se ut i en kedja av skeenden som kommer att ge "god avkastning" i framtiden. En uppfriskande bok som manar till eftertanke. Kan gott läsas om både en och två gånger.

Kund hos Kosmos; Bärbek Mohr
I Kund hos kosmos lär dig Bärbel Mohr hur du får alla dina önskningar uppfyllda genom att beställa dem direkt från universum. Hon berättar hur hon själv har använt sig av universums beställningsservice för att få sitt drömjobb, sin idealman, pengar, hälsa – till och med ett slott att bo i! Bärbel berättar också om hur man lyssnar på sin inre röst, lägger in sin beställning, lutar sig tillbaka och låter fantastiska saker hända. Det svåra är att veta vad man faktiskt vill ha. När man väl klurat ut det berättar denna roliga och insiktsfulla bok hur man får det.
Övningsbok för kunder hos kosmos.; Bärbel Mohr

Sinnets magi; Betty Shine 
Boken är en guide till självhjälp, som uppmuntrar oss alla att uppleva fördelarna med tankekraft och healing. Kärnan i boken består av en serie övningar som utvecklar fantasin och tankekraften, baserad på Betty Shines egna metoder och erfarenheter. En bok för den som vill utforska sin egen psykiska energi och lära sig healing. Författaren, som är medial healer, menar att vi med tankens och fantasins kraft kan påverka vår situation.
Fenixprocessen; Elisabeth Lesser
När vi står inför till synes oöverstigliga svårigheter ger livet oss e tt val att vända förändringen ryggen eller välkomna den. Elizabeth Le sser har själv fått kämpa för att genomgå det som hon kallar Fenixproc essen; att tillåta sig att öppnas upp och brytas ner för att sedan som mytens fågel stiga upp ur askan och lämna gamla misstag och lidanden bakom sig. Elizabeth Lesser var med om att starta Omega Institute num era världens största center för personlig och andlig utveckling. Där h ar hon på nära håll bevittnat hur människor hanterat förändring, sorg och motgångar. I denna inspirerande och humoristiska bok har Lesser sa mlat sanna berättelser om vanliga människor som medvetet eller ofrivil ligt bestämt sig för att ta det djärva klivet in i ett mer meningsfullt liv.

Övertygelsens kraft; Gregg Braden
Universum består av ett slags intelligent fält av energi som är grunden för vår fysiska värld. Övertygelser är det språk som kommunicerar med denna vävnad eller fält. Det är två fakta som författaren Gregg Braden utforskar i sina böcker och i sin undervisning.
Det finns forskning som visar att övertygelser som är förankrade i hjärtat påverkar allt från kroppens läkning till atomernas värld. Den här bokens syfte är att hjälpa oss acceptera vår oerhörda kraft och inse att vi aldrig är längre bort än en tanke från den största kärleken, den djupaste läkningen och de mest förunderliga mirakel.

Krama din skugga; Debbie Ford                    
Lär dig att sprida ljus över dina mörka sidor!
Varför blir vi så oresonligt frustrerade och arga över en väns egoism, en arbetskamrats lättja, ett syskons högmod eller en främmande människas ohövlighet? Varför tar vi åt oss så lätt, och så mycket?
Debbie Ford menar att vi reagerar på det vi är mest rädda för, det vi döljer för oss själva - våra egna mörka sidor. Debbie Ford är expert på den mörka sidan och sprider ljus över de sidor av oss själva som vi omedvetet (eller medvetet) döljer eller förnekar - de mörka egenskaper som vi begravde medan vi lärde oss att bli "bra människor", men som kan bli en källa till styrka och glädje om vi erkänner dem och försonar oss med dem.
Genom alla de medryckande, upplysande och otroligt mänskliga berättelserna i den här boken, liksom de enkla övningar som avslutar varje kapitel, visar Ford oss inte bara hur vi ska känna igen våra dolda känslor, utan också hur vi ska kunna hitta de gåvor de kan ge oss. Det är just de impulser som vi är räddast för som kan vara nyckeln till det som fattas i våra liv!

Skuggeffekten; Chopra, Ford, Williamsson
Deepak Chopra, Debbie Ford och Marianne Williamson - bästsäljande författare och internationellt hyllade lärare - har gått samman för att dela med sig av sin kunskap om ett av våra mest avgörande hinder för lyckan - skuggan. De belyser de sidor av oss själva som vi förnekar, men som ändå styr vårt liv. För det är först när vi omsluter skuggan som vi upptäcker gåvorna hos vår sanna natur.

Kvinnor som tänker för mycket; Susan Nolen-Hoeksema
Författaren behandlar vad hon betecknar som hypertänkande - att fruktlöst älta negativa känslor, idéer och upplevelser. Här beskrivs hypertänkandets mekanismer och bakomliggande orsaker samt ett antal strategier för att bryta dessa destruktiva tankemönster. Även exempel på speciella områden där hypertänkande är vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar