måndag 12 september 2016

Lev ditt liv med din fulla potential

Alltför få av oss lever upp till sina fulla potential. Vi går igenom de flesta av våra dagar på autopilot. Att vandra genom dagarna frånvarande bara för att bocka av våra att-göra-listor, tar oss inte framåt till våra livsdrömmar. Det har jag lärt mig själv. När jag släppte taget om rutinerna för mitt liv och tog reda på vad jag verkligen önskade mig, kunde jag skapa ett liv som jag hade drömt om. Här är vad jag lärt mig längs min resa till att skapa mig ett autentiskt liv.

Du har svaren
Inte dina föräldrar. Inte dina vänner. Inte din chef. Du. Många av oss tror att någon annan vet bättre än vi själva och litar på andra istället än på vår egen inre röst (magkänsla mm). När vi börjar lita på källor utanför oss i stället för vår egen intuition, blir livet verkligen så som vi inte vill ha det. Det är dags att komma tillbaka till dig själv och vad du redan vet.

Du skapar din verklighet
Många av oss bär runt en hel del skam, skuld och kriticism om livet vi lever eller om saker vi har gjort. Dessa negativa övertygelser har format vår nuvarande verklighet. När du börjar ta ansvar för ditt liv, börjar du läka och hela dig och ditt liv. Och när läkningsprocessen börjar, kommer du att börja plantera frön för önskad framtid. Acceptera att du är ansvarig för ditt liv och träna dig sjlälv för att leva ett liv som du gillar.

Du är tillräcklig just nu
Vad skiljer sig från dig just nu och efter du gått ner 10 kilo? Eller ett nytt jobb från det du har nu? En förändring i din relation hur den är nu och till något annat? Du är den autentiska versionen av dig själv just nu, precis som det ska vara. Du har unika talanger som ingen i världen har; du måste bara utnyttja dem. Ge dig själv tillåtelse att göra vad din själ är tänkt att göra på denna jord.

Det finns inget tak
Det är bara vår uppfattning och tro om att det finns begränsningar. Andra kommer att berätta för dig vad du kan och inte kan, döma dina förmågor och du gör det även själv. Frågan är om du kommer att lyssna mer på det negativa och destruktiva eller lyssna på din magkänsla? Kom ihåg att du är ansvarig för ditt liv.

Prata och tänk positivt
Obserbera på ord som kommer ut ur din mun samt de du har inom dig. Att du fyller  ditt sinne med negativitet och sprider det med ord när du pratar är skadligt för ditt välbefinnande.
Använd konstruktiva ord om dig själv, dina mål och de människor du omger dig med. Ha tillit till att det du vill ska hända kommer att hända i stället för att hoppas att det kanske händer. Ta ansvar; klandra och klaga inte. Försök igen och uttala dina önskingar och drömmar i stället för att bara vilja dem i tysthet. Ta bort "men" och ersätta det med "och". Positiv attityd i tal och tankar ger liv åt dina drömmar och mål.

Frigör dig från negativa människor
Det kan vara välmenande personer runtomkring dig som ser dig göra framsteg mot dina mål och drömmar, men drar dig tillbaka och sänker dig. Det kan vara något så enkelt som en negativ generell påstående eller en nedlåtande kommentar om ditt nya liv. Oavsett i vilken form det kommer, vet att det är bara deras rädsla och osäkerhet om sig själva som speglas till dig. Det är deras problem; inte din.

Du kan falla, men du kommer också att komma upp igen
De som skapar livet med sina drömmar klättrar alltid tillbaka på hästen oavsett hur lång, snabb eller omöjlig hästen kan tyckas vara. Det finns ingen skam i ett så kallad misslyckande. Det är bara en erfarenhet mer, en lärdom mer. Låt inte ett fall hålla dig tillbaka från att skapa livet du drömmer om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar