söndag 25 september 2016

Fysiska fördelar av att lyssna på musik för ditt hjärta, sinne och kropp

Vi konsumerar musik varje dag utan en tanke på att vi faktiskt förbättrar vår fysiska och mentala hälsa. Oavsett din musiksmak är den enkla handlingen att lyssna och njuta av musik en hälsolyft för hela dig.
Musik minskar stress
Kortisol är hormonet som ger oss anledning att känna oss stressade och oroliga. Musik har visat sig sänka nivåerna av kortisol. Stress minskas genom musik som du gillar och musik som du inte gillar kan faktiskt ha en negativ effekt. Så när stressen blir för mycket för dig, att lyssna på din favoritmusik kommer att ha en starkt positiv effekt.

Musik stärker immunförsvaret
Ökad kortisolnivån försvagar din kropps immunförsvar, stress är en stark påverkansfaktor i 60 % av alla sjukdomar och sjukdomar. Musikens förmåga att minska kroppens produktion av kortisol hjälper faktiskt dig att kämpa mot infektioner och sjukdomar!
Musik minskar smärta
Om du en akut skada eller kronisk smärta, har forskning visat att när du lyssnar på klassisk eller meditativ musik så minskar den smärtan och ökar din tolerans mot smärta.
Forskning har gjorts på en bred variation av olika individer från lindriga sportskador till cancerdrabbade och alla har visat den positiva kraften i musik.

Musik förbättrar minnet
När du har pluggar till ett prov eller förbereder dig för att hålla i en presentation, att lyssna på musik är ett beprövat sätt att förbättra minnet och hjärnaktivitet. Människor som lyssnar på musik regelbundet har visat sig kunna minnas mer komplexa mönster och tecken än de som inte gör det.
Musik håller dig ung
Att lyssna och spela musik anses vara en övning för hjärnan som är avgörande när man blir äldre. Studier har visat att spela musik håller hjärnan frisk upp till mycket höga ålder.
Genom att spela musik som har haft en viktig roll i människors liv har gett många av patienterna möjlighet att komma ihåg och berätta saker från sina liv.

Musik ger fart till din träning
När du lyssnar på musik som du gillar har du lättare att lyfta tyngder, springa längre, fortare och det roliga är att du verkligen kan göra det. I en studie fick deltagare träna med inspirerande musik, icke-¬inspirerande musik och ingen musik alls. Det visade sig att folk som lyssnar på alla typer av musik kunde köra längre än de som inte gjorde det.
Inspirerande musik hade de mest betydande resultat, så se till att du fyller din träningsspellista med musik som inspirerar dig och du kommer att nå dina mål med lätthet.
Musik hjälper din emotionella utveckling
Musik har en tydlig och positiv inverkan på våra kroppar och sinnen, men det är effekten som musiken har i våra hjärtan och själar som drar oss till det naturligt. Musiken har störst inverkan i vår känslomässiga utveckling. Forskning har visat att meningsfulla musikaliska upplevelser såsom att lyssna på en låt som berör dig på djupet påverkar din nuvarande och framtida beteende mest.

Om du lyssnar på sorgset musik när du känner dig ledsen ökar vår förståelse av konst och skönhet, och som i sin tur förbättrar vår totala upplevelse av lycka. Du kan gå med i en kör och öka ditt välbefinnande genom sociala sammanhang och meningsfullhet. När du sjunger blir det svårt för dig att oroa dig och må dåligt på något sätt.


Så nästa gång du sjunger i duschen eller dansar hela natten försök att sjunga lite högre och dansa lite vildare, din kropp, sinne och hjärta kommer att tacka dig för det.

Läs mer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar