måndag 1 februari 2016

Saudiarabisk prins skänkte bort hela sin förmögenhet till välgörenhet

Prince Alwaleed Bin Talal som är en av världens rikaste personer, gav bort 32 miljarder dollar för att stödja de fattiga, hälsovården samt att stärka kvinnors position.
Pengarna gick till hans ideella organisation, Alwaleed Philanthropies, som verkar i 92 länder och som ger stöd till en mängd olika utvecklingsarbeten, bland annat fattigdomsbekämpning, tillgång till utbildning, bostäder och katastrofhjälp.
"Jag har sett och vittnat hemska förhållanden i många samhällen över hela världen och har stått bland dem som varit lidande och i stort behov av hjälp" berättar Alwaleed. "Med tanke på världens nuvarande ekonomiska och sociala förhållanden och de förödande effekterna av krig och naturkatastrofer runt om i världen, krävs det mer samarbete av alla individer som kan vara till stöd."

Alwaleed som har varit inblandad i välgörenhetsarbete i mer än 35 år, donerade tidigare 3,5 miljarder dollar till hans stiftelse, som samarbetar med Gates Foundation och Carter Foundation.

Den senaste donationen hade helt klart en stark påverkansfaktor då den gav tillgång till el i byar, förbättrade sjukvården och man byggde nya barnhem och skolor. Och i ett land som är ökänd för att begränsa kvinnors rättigheter, Alwaleed och hans organisation har använt medel för att främja kvinnors egenmakt, inklusive läskunnighet, opinionsbildning och man har skapat kurser i hur kvinnor kan delta och påverka inom kommunalpolitiken.

Prinsen, som skapade sina miljoner som ordförande för värdepappersföretag Kingdom Holding Company, som äger andelar i Apple, Twitter, Saks Fifth Avenue och The Four Seasons hotellkedja, kommer att fördela 32 miljarder dollar under flera år genom en väl utarbetat plan som förvaltas av en styrelse och leds av Alwaleed själv.


"Tidigt i mitt liv hade jag en dröm som jag alltid har hoppats att få förverkliga. Jag ville vakna upp en dag för att se en värld av tolerans, acceptans, jämlikhet och möjlighet för alla."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar