fredag 15 januari 2016

15 saker du ska släppa taget om för att bli lycklig

Här är en lista over saker som gör dig lycklig när du släpper taget om dem! Ditt liv kommer att vara mycket lättare och du kommer att vara gladare. Vi håller fast i så många övertygelser som ger oss smärta, stress och lidande. Tänk om du släppte taget om dem, tillät dig vara fri från stress och gav dig själv en gåva att få må bra. Börja redan idag och släpp taget över övertygelser som inte gagnar dig och välkomna förändring i ditt liv. Är du redo?  

1. Släpp taget av ditt behov av att ha rätt. Det är så många av oss som har svårt att ha fel och vill alltid ha rätt, till vilket pris som helst. Vi offrar relationer för det och skapar bara stress och smärta för oss själva och för andra. Det är inte värt det. När helst du känner behov av att slåss för att ha rätt (och visa vem som har fel) fråga dig själv: “Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?”, Byron Katie. Vilken skillnad det skulle göra. Behöver ditt ego verkligen stöttas upp med detta behov av att ha rätt? 
2. Släpp taget av ditt behov av kontroll. Var villig att sluta med ditt behov av att alltid kontrollera allting som händer till dig och runtomkring dig, situationer, händelser, människor osv. Oavsett om det är dina nära och kära, kollegor eller främlingar du möter på stan. Låt dem vara. När du tillåter allt och alla vara som de är, kommer du att må mycket bättre och sparar massa energi.   3. Släpp taget av ditt behov av att skylla på andra över vad du har eller inte har, vad du känner eller inte känner. Sluta ge bort din kraft och energi och ta ansvar över ditt liv.  

4. Släpp taget av ditt sätt att lura dig själv (övertala dig själv). Hur många är det som skadar sig själva pga. deras negativa, förstörande och upprepande tankesätt? Tro inget ditt sinne säger dig, särskilt om det är något negativt och som skadar dig. Du är bättre än vad ditt sinne säger du är. ”Sinnet är ett fantastiskt verktyg när man använder den rätt. Om man använder den fel, blir den destruktiv.” Eckhart Tolle.  

5. Släpp taget om dina begränsande övertygelser om vad du kan och inte kan göra, om vad som är möjligt och omöjligt. Från och med nu, tillåt inte begränsande övertygelser och tankar hålla dig fast på fel plats. Öppna dina vingar och flyg! ”Övertygelse är inte en tanke som hålls kvar av sinnet, det är en tanke som håller kvar sinnet”/ Elly Roselle 

6. Släpp taget om klagandet. Sluta med ditt konstanta klagande över allt och inget – över människor, situationer, händelser som gör dig olycklig, ledsen och deprimerad. Ingen kan göra dig olycklig, ingen situation kan göra dig ledsen eller miserabel om inte du tillåter det. Det är inte situationen som skapar dessa känslor i dig, utan hur du väljer att se på dem. Underskatta aldrig kraften i att tänka positivt.  
7. Släpp taget om ditt behov av att kritisera. Sluta med ditt behov av att kritisera saker, händelser eller människor som är inte som du. Vi är alla olika, men ändå lika. Vi alla vill vara lyckliga, vi alla vill älska och vara älskade och vi alla vill vara förstådda. Vi alla vill ha någonting som gör oss glada och lyckliga 

8. Släpp taget om ditt behov av att imponera andra.  Sluta med att försöka så hårt att vara någon du inte är bara för att bli omtyckt av andra. När du slutar med det, när du tar av dig rollen du spelar, när du accepterar och omfamnar ditt sanna jag, den du är, marker du att människor dras till dig, ansträngningslöst 

9. Släpp taget om din ovilja att förändras. Förändring är till godoFörändring hjälper dig att gå från A till B. Förändring hjälper dig att göra förbättringar i ditt liv och även andras liv runt omkring dig. Följ ditt hjärta, omfamna förändring, gå inte emot det. ”Följ ditt hjärta och universum öppnar dörrarna för dig där det tidigare var bara vägg”. Joseph Campbell 

10. Släpp taget av att kategorisera allting. Sluta kategorisera saker, människor och händelser som du inte förstår som konstiga eller annorlunda och försök istället att öppna ditt sinne, lite i taget. Sinnet fungerar bara när de är öppna. ”Den högsta formen av okunskap är att avvisa något du inte vet någonting om.” Wayne Dyer

11. Släpp taget om dina rädslor. Rädsla är bara en illusion, det existerar inte – du skapar det. Allt är bara i ditt huvud, ditt sinne. När du släpper rädslorna, kommer du att märka att du har inget att vara rädd för. ”Det enda vi är rädda för är själva rädslan.” Franklin D. Roosevelt 

12. Släpp taget av dina ursäkter. Skicka iväg dem, sparka ut dem för du behöver dem inte längre. Många gånger begränsar vi oss själva med för många ursäkter. Istället för att växa, utvecklas och förbättra oss själva och våra liv, fastnar vi i livet, för vi ljuger för oss själva genom att använda alla slags ursäkter. 99,9 % av ursäkter är inte ens verkliga (jag är gammal, jag är för ung, jag hinner inte osv) 

13. Släpp taget om ditt förflutnaJa, det kan vara svårt. Särskilt om det förflutna ser mycket bättre ut än den nuvarande situationen och om framtiden ser skrämmande ut. Men du måste förstå att det enda du har är nuet, denna stund, och det enda du någonsin kommer att ha. Det förflutna du längtar efter, som du drömmer om, ignorerade du när du var där. Sluta vilseleda (lura) dig själv. Var närvarande i allt du gör och njut av livet. För livet är resan och inte målet. Ha en tydlig bild av framtiden, förbered dig själv, men stanna alltid i nuet, var alltid närvarande.  

14. Släpp taget om dina behov. Samma stund som du släpper taget om dina behov för saker och människor (och det betyder inte att du ger upp kärleken för dem – för kärlek och behov har inget med varandra att göra, för behov kommer från rädsla och kärlek, ja kärlek är ren, vänlig och osjälvisk). Där det är kärlek, kan inte rädslan finnas och därför kan inte dessa två samexistera. Utan rädsla upplever du frid, tolerans, vänlighet och lugn. Du kommer att hitta en plats inom dig där du förstår allting utan att ens behöva försöka.  

15. Sluta leva efter andras förväntningar. För många lever någon annans liv. De lever sitt liv efter vad andra tycker är bäst för dem, de lever sina liv efter vad föräldrarna tycker är bäst för dem, eller vännerna och lärare, regeringen och media tycker är bäst för dem. Dessa människor ignorerar deras inre röst, hjärtats röst. De är så upptagna att vara till lags med alla andra, behaga andra, med att leva upp till andras förväntningar, att de tappar kontrollen över sina egna liv. De glömmer vad det är som gör dem glada, vad de vill, vad de behöver och slutligen så glömmer de sig själva. Du har bara ett liv, detta liv just nu – du måste leva det, äga det och låt inte andras åsikter distrahera dig från din väg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar