fredag 4 december 2015

Hur positiva affirmationer förändrade mitt liv

Jag vill dela med mig min berättelse om hur jag har använt mig av positiva affirmationer och hur dessa har hjälpt mig att förändra mitt liv och nå mina mål.

Jag är en förespråkare för affirmationer och för självutveckling generellt. Jag använder mig av affirmationer varje dag och tack vare dem har jag fått framgång i mitt liv.
Mitt namn är Thomas Allan och jag har ett beroende, för positiva affirmationer. Jag har använt mig av dem i 20 år och har sällan missat en dag utan att säga något positivt för mig själv. Jag har använt affirmationerna konstant och i vissa perioder av mitt liv varit mer eller mindre överdriven med dem (men är det överdrivet om det leder till framgång?). Affirmationerna har tagit en stor plats och del i mitt liv och de har förändrat mitt förhållningssätt för många saker. Detta har gjort mig medveten om vilka mina affirmationer är och vilka är målen som är knutna till dem.

För många är det är lite för mycket och ja, jag har fått många konstiga kommentarer och frågor längs vägen om mina affirmationer och positiv själv-peppning (jag lägger ofta upp post-it lappar med personliga meddelanden för mig själv på datorskärmen, på skåpet osv.
Låter jag mig störas av det? Nej. Skulle jag göra på något annat sätt än jag har gjort? Nej. Jag har alltid velat nå högre och åstadkomma något stort i mitt liv. Även om jag inte är den mest framgångsrika personen i landet, så har jag levt mitt liv efter mina egna drömmar och design. Jag kunde gå i förtidspension och jag är tacksam för alla företag jag har skapat som fortfarande ger mig en passiv inkomst.

Positiva affirmationer har hjälpt mig att omforma mitt sinne, hjälpt mig att sikta högre, att fokusera i mina mål och i att nå framgång och hålla mig i en positiv attityd oavsett vad.
Jag vill visa dig hur processen har sett ut, hur jag har använt mig av positiva affirmationer i mitt liv och alla dess delar.

Som sagt, så började jag använda affirmationer medvetet över 20 år sen, när jag var 17 år. Jag var blyg och introvert och jobbade hårt för att få vänner både under studietiden och efter det. Det började med några böcker om självutveckling och positiva affirmationer och det kändes direkt som ett rätt sätt att må bättre. Ena stunden var jag en tystlåten 17 årig och andra stunden (i några dagar) såg jag förbättringar i mig själv och kände att det här var bara en början till att nå mina drömmar och mål. Jag började se skillnaden i mina tankar, om hur jag tänkte om mig själv, hur jag påverkade mitt humör och hur jag själv skapade min glädje och självkänsla.

Efter 2-3 veckor (när jag hade sagt mina affirmationer för 5 minuter varje morgon och 5 minuter varje kväll) började saker och ting bli riktigt märkbara, inte bara för mig själv utan även för andra människor. Jag hade blivit mer social, sökte mig till nya vänner och träffade nya människor utan rädsla. Tvärtom, det blev roligt för mig och jag kände ivrighet att söka nya vänner. Det var då jag började känna och se hur saker och ting föll på plats i mig. Det var som om affirmationerna jag började använda förändrade min hjärna på ett djupare plan och på ett bestående sätt.

För de följande 20 åren har jag fortsatt med min morgon och kvällsritual. Så även idag börjar jag och avslutar jag min dag med att säga affirmationer. Självklart så uppdateras listan och jag flyttar min fokus till det som pågår i mitt liv precis då, vilka mål jag vill nå eller vilka förändringar jag vill åstadkomma i mig själv. Jag har använt mig av affirmationer till varje tänkbar mål och dröm. De har hjälp mig att gå ner i vikt, hållit mig motiverad och mitt sinne fokuserad på att träna regelbundet. Jag tog detta vidare och använde affirmationer för att börja löpträna och överträffa mig själv inom olika sportsliga aktiviteter. Affirmationerna har funnits för att skapa framgång i mitt personliga liv och i mina intressen. Jag har även boostat upp mig själv när jag känt mig nere eller frustrerad, men framför allt har jag använt affirmationer för att skapa ett framgångsinriktat sinne.

Hela mitt liv har jag fokuserat mitt sinne för att skapa framgång i mitt företagande. Även om det var häftigt att skapa självförtroende men mest av allt har affirmationerna hjälpt mig att skapa ett liv efter mina egna drömmar och min egen vilja, samt skapa mer pengar.
Jag har alltid velat vara egenföretagare, skapa tillräckligt med pengar och inte vara beroende av ett jobb. Även om jag hade drivkraft och ambitioner i början med få talanger och för lite erfarenhet, gav mina affirmationer mig så mycket stöd och uppmuntran att jag har tappat räkningen. De gav mig tillit och beslutsamhet i att följa min väg. Jag kunde sitta i bilen och säga högt för mig själv mina affirmationer innan jag deltog i ett möte. Affirmationerna har hjälpt mig att inte bli rädd och stöttat mig att följa mitt hjärta. Jag är ett levande exempel om "fake it till you make it", jag höll mig positiv och gick igenom motgångar och misslyckanden tills jag var där jag ville vara.

Det har inte alltid varit lätt att starta ett företag, med alla problem som har uppstått, men mina affirmationer har hjälpt mig att vara stark och ta mig igenom misslyckanden (för att se att även misslyckanden har varit en del av framgång) och hålla min fokus på mina mål.
Nu lever jag som förtidspensionär. Jag har använt de senaste åren till att starta upp många företag, med att investera men ändå jobbar jag mindre. Jag har skapat hemsidan med gratis affirmationer som ett passions-projekt och ägnar min tid mer och mer för sådana projekt. Jag jobbar sällan hela dagar numera. Hoppas du blir inspirerad av min berättelse som jag skrev bara för att dela med mig det som har hjälpt och stöttat mig. Om det nu bara inspirerar en endaste person, blir jag glad.
Jag kommer ändå att fortsätta med mina positiva affirmationer varje dag.

Tom Allan – www.Freeaffirmations.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar