måndag 14 december 2015

Filmer som berör

Du kan lära dig mycket om dig själv och andra genom filmer. De kan hjälpa oss att förstå oss själva och världen runtomkring oss. Vi lever oss in i rollerna och upplever det som rollfigurerna upplever. Du har väl gått från biograf och varit fylld av känslor, insikter och inspiration? Ville du dela med dig direkt intryck och känslor du fick? Fick filmen dig att reflektera över dina egna livserfarenheter? 
Vissa filmer har en transformerande kraft och du kan ta vara på filmernas påverkan och effekt. Det kallas för film-terapi. Filmerna fungerar som en katalysator för läkande och utveckling för de som är öppna för att lära sig hur filmerna påverkar oss och genom att se filmer med medvetenhet. Genom en film kan man släppa känslomässiga blockeringar och skapa lättnadskänsla och en naturlig förändring. Så en film kan stötta ens personlig och andlig utveckling.

Film tillåter oss att ta distans, ta ett steg tillbaka och se från ett större perspektiv. På detta sätt kan en film lära oss att förstå oss själva och andra på ett djupare plan i våra egna livsdramor. Vi utvecklar våra sätt att se oss själva och världen mer objektivt, med mindre vanemässiga kritiserande och dömande.
Film kan användas som ett sätt att utveckla medvetenheten och att uppleva vårt inre jag. Film kan också hjälpa oss att se våra begränsande övertygelser och släppa taget om dem. Så film är inte alltid en flykt från verkligheten.

Film med mening och glädje
Här presenteras filmer som har berört oss på olika sätt och vis, både sorgliga och glädjefyllda. Du kanske har flera filmer att lägga till?! Kom gärna med egna förslag av filmer som gett dig glädje och berört dig.

Zeitgeist (2007, 2011, 2012): är en dokumentär från USA. Filmen finns tillgänglig, gratis för nedladdning. Den är enligt upphovsmannen Peter Joseph en samhällskritisk dokumentärfilm, men är också till stor del konspirationsteoretisk. Filmen behandlar konspirationer om vem som egentligen styr USA och i förlängningen hela världen samt motiven när det gäller "kriget mot terrorn", och beskriver även kristendomen och banksystemet som en del av samma konspiration. Namnet på filmen kommer från det tyska ordet för tidsanda, vilket används som lånord på engelska.
Mozart & The Whale (Crazy in love): 2005: Romantisk dramakomedi om två personer som har Aspergers syndrom. Donald leder en hjälpgrupp för autister och gillar fasta mönster och rutiner, men när den vackra Isabelle går med i gruppen börjar hans liv att bli mer komplicerat.
The sessions (Mitt längtande hjärta): 2012: En rörelsehindrad man vill förlora sin oskuld, och med hjälp av sin kurator och präst kommer han i kontakt med en kvinna som jobbar som "sex surrogat".
The Kid (Disney): Fin film om magi och om parallella universum samt om att det alltid finns flera alternativ, särskilt när vi fokuserar på det som är verkligen viktigt. 
Tisdagar med Morrie: Sportjournalisten Mitch, stressad mitt i karriären, återknyter bekantskapen med sin åldrade universitetslärare Morrie. Återföreningen blir en serie tisdagsmöten som hjälper Mitch att hitta tillbaka till kärleken.
Sliding Doors: En fantastisk film om parallella liv och hur små val kan skapa enorma förändringar i våra liv.
Mina eftermiddagar med Margueritte: Berättar om en medelålders man, mobbad som barn och ofta hånad som vuxen för sin begränsade utbildning och analfabetism. En dag stöter han på en gammal tant på en parkbänk som börjar läsa romaner för honom och en ny värld öppnar sig.
A Beautiful mind: En film baserad på den verkliga historian om den briljante matematikern John Nash och hans liv under det kalla kriget. Spioner finns överallt, och USA behöver Dr Nash hjälp med att knäcka fiendens avancerade kodsystem. John Nash fick 1994 Nobelpriset i ekonomi för sitt nytänkande arbete inom spelteori.
Chocolat: Vianne öppnar en chokladbutik där hon säljer choklad av alla upptänkliga former och smaker. Hon har en nästan övernaturlig förmåga att lista ut kundernas favoritkonfekt och allt fler hittar fram till hennes lilla butik. Men alla i staden uppskattar inte hennes smaksensationer. Den konservative borgmästaren är livrädd för allt som har med förändring att göra och gör allt för att mota henne ur staden.

Mannen som kunde tala med hästar: Annies dotter Grace blir påkörd av en lastbil när hon är ute och rider. Både flickan och hästen blir svårt skadade både fysiskt och psykiskt. Annie är beredd att testa vad som helst för att hjälpa sin dotter och hennes kära häst. Till slut träffar de en så kallad hästviskare, en man med annorlunda talanger.

K-pax: En man hamnar i häkte efter ett rån på Grand Central Station. Polisen för honom till ett allmänsjukhus där psykiatern Mark arbetar. Mark har med framgång behandlat åtskilliga inbillningssjuka människor under sin karriär, hans nya patient är dock något av en gåta. Prot, som mannen kallar sig påstår sig vara från en annan planet, 1000 ljusår härifrån. Prots medpatienter lockas av hans berättelser och finner nytt mod, många vill resa med honom.

The King's speech: Albert, hertigen av York och tronarvinge till den brittiska kronan efter sin bror, lider av svår stamning och dålig hälsa och inom kungahuset ifrågasätts hans lämplighet som tronarvinge. Hans problem hålls hemligt för allmänheten men blottas då han gör sitt första publika framträdande och håller tal inför miljontals radiolyssnare. Alberts fru Elizabeth tar med sig sin motvillige man till den självlärde talpedagogen Lionel Louge som med sina okonventionella metoder försöker råda bot på Alberts stamning.

Made in heaven (-87): Ung man dör och kommer till himlen där han träffar en läcker kvinnan som ännu inte fötts. Han blir förälskad och den stora frågan är nu:hur lång tid kommer det att ta innan de, med nya identiteter möts på jorden och inser att "de är skapta för varandra".

Big fish: William Bloom har sedan länge brutit kontakten med sin far, men vänder tillbaka till familjen då han hör att fadern är döende i cancer. I sina försök att lära känna sin far får han höra en mängd skrönor om dennes liv. Dessa historier iscensätts på Tim Burtons speciella sagoliknande vis.
Amelie från Montmartre: Efter den chockerande nyheten att prinsessan Diana omkommit tappar Amelie en flaska i golvet. Under sökandet av den finner hon ett skrin fyllt av barndomsminnen, som hon bestämmer sig för att hitta ägaren till. I all hemlighet lämnar hon tillbaka asken och ser hur det muntrar upp den nu medelålders mannen. Upplivad av sina framgångar bestämmer sig Amelie för att förbättra även sina grannars liv.

Water for Elephants: En veterinärstudent överger sina studier när hans föräldrar omkommer i en bilolycka. Han bestämmer sig för att följa med en resande cirkus som deras veterinär och får uppleva en show han aldrig kunnat drömma om. Baserad på romanen "Water for Elephants" av Sara Gruen från 2006.

Om Laxfiske i Jemen: Fiskeriexperten Alfred Jones lever ett liv i tyst frustration. Hemma ignoreras han av sin karriärinriktade hustru och på jobbet har han en slavdrivare till chef. Hans liv tar en ny vändning då en stenrik flugfiskebesatt shejk kontaktar de brittiska experterna för att kunna förverkliga sin dröm – att plantera in lax i Jemens tidvis uttorkade flodbäddar. Baserad på romanen "Salmon Fishing in the Yemen" av Paul Torday från år 2006.

Powder: I källaren till en farm hittar sheriff Barnum det tonåriga barnbarnet till den gamle innehavaren som just har dött. Barnet kallas Powder och har aldrig varit utanför farmen. Han sätts i barnhem där han har svårt att anpassa sig. Han berör människors liv och kämpar med ensamheten.
En oväntad vänskap: Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en drakflygningsolycka.
Hilary and Jackie (-98): Massor med positive budskap och påminnelser. Om att vi är dansen och musiken samt att allt kommer att bli bra.

Hjärtan i Atlantis: En man flyttar in som inneboende hos en ung änka och hennes son. Han är intressant för FBI på grund av sin speciella gåva. Filmen skildrar det amerikanska samhällets kommunismskräck under 50-talet. Baserad på en bok av Stephen King. Filmens budskap: inget sker av slump och ditt liv har en mening.

Kate and Leopold: En rolig och härlig film. Påminner oss att tiden egentligen existerar inte. Allt du behöver är kärlek och mod att följa dit hjärta.

The Mystic Masseur: Trinidad på 1950-talet. En frustrerad författare livnär sig som massör. Han blir snart känd som mirakelhelare efter att ha botat ett flertal människor. En film som handlar om att veta sin plats i livet och kraften att stå för det.

Guru Lurifax: du hittar den på Youtube. En dokumentär där en man vill testa om vem som helst kan bli och vara en guru, utan någon riktig grund. Välgjord och tankeväckande om att vi alla har en egen inre guru och att vi inte behöver någon utanför oss själva som får oss att må bra.

What the bleep to we know: är delvis en dokumentär, delvis spelfilm och delvis utarbetad med genomtänkta, inspirerande visuella effekter and animationer. Huvudpersonen, Amanda, spelad av Marlee Matlin, befinner sig i ett fantastiskt Alice i Underlandet- experiment där hennes dagliga, oinspirerande liv bokstavligen börjar lösas upp, och visar den slumpmässiga kvantfysiska världen som är gömd bakom vad vi anser att vara vår normala, vakna verklighet.

Waking Life: En man i ett drömlikt tillstånd träffar olika karaktärer som en efter en berättar om sin syn på den mänskliga existensen. En filosofisk film med djupa diskussioner om livet, meditation, drömmar mm. 

Whale Rider: Den övergivna maoriflickan Pai bor hos sina farföräldrar. Tolv år tidigare dog Pais mamma och tvillingbror i barnsäng, något som Pai fått ta på sig skulden för då Pais farfar tror att det är hon som bringat olycka över familjen.

Finding NeverLand: Filmen fokuserar på författaren J.M. Barrie, och uppkomsten av hans berömda barnböcker. Han lär känna fyra barn som inte har en far, och får inspiration till att skriva en saga om barn som inte vill växa upp, och speciellt om en pojke vid namn Peter Pan.

Big fish: William Bloom har sedan länge brutit kontakten med sin far, men vänder tillbaka till familjen då han hör att fadern är döende i cancer. I sina försök att lära känna sin far får han höra en mängd skrönor om dennes liv. Dessa historier iscensätts på Tim Burtons speciella sagoliknande vis.

Benjamin Buttons otroliga liv: Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, det vill säga att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.
Patch Adams: Baserad på den verkliga historien om Patch Adams som med bergfast tro på vad han gjorde försökte bota patienter med hjälp av humor och skratt. Den medicinska och vetenskapliga världen uppskattar inte hans metoder att bota sjuka. Men patienterna och de andra på sjukhuset uppskattar det jobb han utför just för att de är oförmögna att klara det själva.
Kontakt(-97) : Ellie har drömt om att få kontakt med andra civilisationer ända sedan hon var liten. Nu jobbar hon på SETI-projektet, ständigt hotat av budgetindragningar. Men plötsligt kommer en signal från stjärnan Vega. Baserad på romanen "Contact" av Carl Sagan från år 1985. En film som påminner oss om att lita på våra hjärtan oavsett vad andra runtomkring försöker säga oss och att det finns mer i denna universum än vi ser. 

Off the Map: En 11-årig flicka ser sin far bli allt mera deprimerad. Under den sommaren lär hon sig svaren till många mysterier och kommer till insikt om både kärlek och saknad.
Bruce den allmäktige: Efter en ovanligt besvärlig dag förbannar Bruce den Allsmäktige och ger honom skulden för allt som är fel i världen. Och den Allsmäktige är inte sen att uppmärksamma förbannelsen och att konfrontera Bruce. Han uppmanar honom att försöka göra ett bättre jobb själv och ger honom makten att genomföra detta.

Evan den allsmäktige: Likt Noah tvingas Evan Baxter av gud att bygga en ark, p g a en kommande översvämning, för att rädda mänskligheten.
Yes man: Carl Allen går med i ett självhjälpsprogram som baseras på en enda regel: säg ja till allt. Genom att släppa lös "ja-krafterna" förändras Carls liv på häpnadsväckande och oväntade sätt, men han upptäcker snart att de nyfunna och obegränsade möjligheterna har sina nackdelar.
The Blind Side: Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afroamerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.
Kalle och chokladfabriken: Den excentriske Willy Wonka, som äger en jättelik chokladfabrik, utlyser en världsomspännande tävling i vilken segraren får besöka hans topphemliga skapelse, som ingen utomstående sett på femton år! En av de fem gyllene biljetterna går till den fattige pojken Kalle Spann, som därmed står inför sitt livs mest underbara äventyr.
Ya-Ya flickornas gudomliga hemligheter: är berättelsen om några vänner i en sömnig by i Louisiana. De genomför en mycket ovanlig plan för att hjälpa en ung pjäsförfattarinna att finna sanningen om hennes komplicerade och excentriska mor, att acceptera och förlåta det förflutna.
Avatar: Den rullstolsburne Jake skickas till en annan planet, Pandora, där han finner sig mitt i en konflikt mellan människor och de inhemska Na'vi.

Fenomen: Gripande kärleksdrama om en helt vanlig man som plötsligt begåvas med mycket ovanliga förmågor. Men att ena dan vara bilmekaniker och nästa ett geni som lär sig språk på några minuter och flyttar saker utan att vidröra dem, gör livet både komplicerat och skrämmande.

Cocoon (-85): När tre gamla vänner flyr sitt ålderdomshem för att ta ett tjuvdopp i grannens simbassäng, sker ett mirakel. När gubbarna kommer upp ur vattnet är de tjugo år yngre.
Peaceful Warrior: Ett slumpmässigt möte med en främling förändrar livet för en collegegymnast.
Matrix: Det är något som inte stämmer i Neos liv, något är konstigt och han söker svaret på en fråga han inte känner till. En dag börjar bitarna falla på plats och han ställs inför valet att se sanningen och aldrig mer kunna återvända till lögnen...
Den gröna milen: En dag anländer det en jättelik svart man till delstatsfängelset där Paul är chef. Han är dömd till döden i elektriska stolen för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul känner särskilt intresse för denna fånge, som inte visar några som helst tendenser till ett våldsamt beteende. En dag händer något mycket underligt. Något som liknar ett mirakel. Baserat på en Stephen King-roman.

Forest Gump: Forrest Gumps liv skildras under tre våldsamma decennier. Från att ha ansetts vara efterbliven blir han toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman. Det enda Forrest egentligen vill är dock att hans livs kärlek Jenny ska ha det bra. Forrest förkroppsligar en tidsålder, en lössläppt oskuld i ett USA på väg att förlora sin oskuld. Hans hjärta vet vad hans begränsade IQ inte kan förstå. Baserad på romanen "Forrest Gump" av Winston Groom från 1986.

Den sista enhörningen (-82): Filmen är baserad på romanen av Peter Beagle med samma namn. Filmen handlar om en enhörning som bor i en skog där det evigt är vår. En dag så hör hon några förbipasserande nämna att hon är den sista. Hon tycker det verkar väldigt konstigt, och efter konversation med en halvgalen och hyperaktiv fjäril som ger henne en del ledtrådar var de andra enhörningarna kan tänkas befinna sig, ger hon sig iväg.
Skicka vidare: Eugene är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass. En dag får han och de andra eleverna ett uppdrag av sin lärare, nämligen att försöka förändra något till det bättre i den närmaste omgivningen.
Änglarnas stad: Ängeln Seth som vakar över Los Angeles, får problem med sitt jobb när han blir kär i den vackra hjärtkirurgen Maggie. Han måste välja mellan plikten och kärleken.
Drömmarnas värld: Läkaren Chris dör och upptäcker att himlen är mycket underbarare än vad han någonsin kunnat föreställa sig. Han förstår inte varför han inte hittar hans fru som hade gått bort innan honom.

The Click: fokuserar på en arkitekt som är arbetsnarkoman. Han finner en universell fjärrkontroll som tillåter honom att snabbspola framåt och bakåt i livet. Komplikationerna börjar dock hopa sig när fjärrkontrollen inte vill göra som han själv vill.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind: Joel upptäcker att hans före detta flickvän Clementine har raderat alla sina minnen av deras tumultartade förhållande genom att undergå en experimentell behandling. Desperat beslutar sig Joel för att undergå samma behandling och glömma bort Clementine. Detta visar sig emellertid inte vara så enkelt.

Awakening: 16-åriga Carsten och Melissa har precis blivit ihop. Hennes föräldrar välkomnar honom med öppna armar. På en helgresa till sommarstugan upptäcker Carsten och Melissas pappa att de har mer gemensamt än de först trodde.

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta: Filmen följer ett ungt par som möts som tonåringar och återförenas efter andra världskriget. Deras historia berättas för en kvinna på ett ålderdomshem av en gammal man som besöker henne regelbundet för att läsa historien ur en anteckningsbok.
Letters to god: En ung cancersjuk pojke skriver brev till Gud för att be om att bli av med sin sjukdom. Gud svarar inte på breven men folk omkring honom känner medlindande och blir rörda av hans starka tro. En brevbärare som läser breven inspireras att ta tag i sitt liv och sluta dricka.
Allt eller inget (-97): Gaz och Dave är arbetslösa sedan stålverket lades ned och framtidsutsikterna ser inte goda ut. Chippendales gästspelar i stan och när Gaz får höra hur mycket de drar in på en kväll kommer han på idén att han och hans vänner ska strippa.
Livet från den ljusa sidan (-97): En romantisk komedi om den osannolika förbindelsen mellan tre helt olika New York-bor: En snabbkäftad romanförfattare med fobier, en servitris som även är ensamstående mor och en homosexuell konstnär. Och... ja visst, det finns en fjärde komplicerad personlighet också. En hund som ordnar kontakten mellan dem...
Just like heaven: David har hyrt sig en schysst lya i San Fransisco. Det sista han förväntar sig är en sambo, men en dag dyker en snygg, men sjukligt pedantisk tjej upp. Hon heter Elizabeth och är helt övertygad om att lägenheten är hennes. David sätter in nya lås, men inget tycks kunna få den mystiska tjejen att försvinna.
Himlen tur eller retur (-91): Reklammannen Daniel Miller börjar precis trivas med sitt liv när han råkar ut för en bilolycka och åker raka vägen till himlen. Där ska han genomgå en rättegång om hans liv, för att se om han får stanna kvar i himlen eller måste återfödas på jorden.
Livet från den andra sidan: I denna romantiska komedi får vi möta Bertram Pincus, en man som inte kan räkna social kompetens som en av sina starkare egenskaper. En dag avlider Bertram helt oväntat, men lyckas mirakulöst återupplivas efter sju minuter. Detta bidrar till en ny, för honom, mycket irriterande egenskap – han kan se spöken.
Måndag hela veckan: När meteorologen Phil vaknar en morgon, upptäcker han att samma dag utspelar sig om och om igen. Till en början utnyttjar han det till sin fördel, men snart blir han förtvivlad då han inser att han är dömd att leva på samma plats och träffa samma människor dag in och dag ut, för alltid.
Nionde insikten: Filmen baseras på boken Den nionde insikten av James Redfield, som är en av de mest sålda böckerna i världen under nittiotalet. I boken beskrivs nio andliga insikter som sägs stödjas av, och komplettera, dagens vetenskap och religion, och som ska föra världen till en ny andlig kultur. Trots att boken är skönlitterär är insikterna avsedda att tas på högsta allvar, och Redfield presenterar dem som en revolution inom tänkandet och vårt sätt att se på världen.
50 first dates: Charmige Henry Roth är en riktig tjejtjusare som har svårt att binda sig. När han träffar Lucy uppstår kärlek vid första ögonkastet och hon verkar känna likadant. Då de träffas igen nästa dag har hon dock ingen aning om vem han är. Lucy har tidigare blivit skadad i en bilolycka och lider av extremt kort närminne. För att Henry ska vinna henne måste han få henne att bli kär i honom om och om igen - varje dag.

The Truman Show: Truman Burbank har ingen aning om att hans idylliska hemstad är en jättestudio som styrs av en regissör, och att alla stadens invånare är Hollywood-skådespelare. Sanningen är att Truman har huvudrollen i såpoperan om hans liv, som sänds live 24 timmar om dygnet, året om.
Secret-hemligheten: Intervjuer och diskussioner med auktoritära författare, filosofer och vetenskapsmän om Lagen av attraktion. Tittaren får lära sig att använda "Hemligheten" i det vardagliga livet.

Adjustment Bureau: På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David den vackra balettdansösen Elise, en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär.

I Heart (Love) Huckabees: Albert är en naturvän och ekologisk hjälte som läser dikter till stora stenar och planterar träd på parkeringsplatser. På senaste tiden har det dykt upp en afrikansk utbytesstudent överallt där Albert befinner sig. Vad beror det på? Och vad har egentligen affärsmannen Brad från varuhuset Huckabees i bakfickan? Och hur står det egentligen till med brandmannen Tommy som är så miljömedveten att han vägrar att åka med brandbilen vid utryckning utan istället cyklar bredvid? Albert bestämmer sig för att hyra in detektiverna Bernard och Vivian för att få svar på alla frågor.

Hotell Marigold: En grupp brittiska pensionärer med olika bakgrund får ett fantastiskt erbjudande: att spendera resten av sina liv på ett nyrestaurerat lyxhotell i Indien, Marigold hotell i Jaipur. Inget blir som de har tänkt, men de får alla uppleva olika sidor av Indien, och av hur det är att vara gammal. Baserad på romanen "These Foolish Things" av Deborah Moggach.
Hur många lingon finns det i världen: Alex, 27 är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet. Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös. När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls Kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och de får honom steg för steg att se livet med nya ögon. Alex inser att alla människor är lika värda och har samma möjlighet att växa bara man visar förtroende och respekt. Alex inser också att ensam inte är stark utan tillsammans med andra blir man stark.
En gång I Phuket: När karriärcoachen Sven får reda på att hans gamle klasskamrat Johan misslyckats med ett BASE-jump från Kaknästornet bestämmer han sig för att vardagsvägra. Han säger upp sig från jobbet och drar till Thailand med intentionen att skriva en bok men på plats trasslar han in sig i en kärlekstriangel.
The five people you meet in heaven: På sin 83-årsdag omkommer krigsveteranen Eddie i en tragisk olycka på nöjesfältet där han arbetar. När han vaknar upp får han möta fem olika personer som han tidigare mött i sitt liv.

Niceville: Skeeter är en ung flicka från södern som återvänder efter college och har bestämt sig för att bli författare, men vänder upp och ner på sina vänners liv och livet i en liten stad i Mississippi när hon bestämmer sig för att intervjua de svarta kvinnor som spenderat sina liv med att ta hand om de framstående sydstatsfamiljerna.
I love you Philip Morris: Steven är lyckligt gift med Debbie och en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser att han måste sluta ljuga om att han är gay och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut - även om det innefattar att bryta mot lagen. Stevens nya syn på livet gör att han ganska snabbt hamnar i fängelset. Där tar livet ännu en ny vändning och han blir galet kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille. Stevens hängivelse att få leva ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver Steve till fler och flera innovativa brott.

1 kommentar:

  1. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Cheers facebook log in

    SvaraRadera